Pilates Equipment.

Breath Pilates Studio

Το Pilates Equipment γίνεται με την βοήθεια μιας σειράς ειδικών μηχανημάτων και οργάνων. Η χρήση των οργάνων στο Pilates επιτρέπει στους ασκούμενους να εκτελούν με ασφάλεια απαιτητικές ασκήσεις, ενώ παράλληλα είναι ένας απο τους πιο διαδεδομένους τρόπους εκγύμνασης και επαναφοράς για ατομα με μυοσκελετικά προβλήματα. Στο Breath Pilates επιδιώκουμε να εξελίσσουμε τις τεχνικές και τις μεθόδους των προπονήσεων μας, με σκοπό να εξελίσσεστε ταυτόχρονα και εσείς και να αποκτάτε την δύναμη και την ενέργεια που σας αξίζει.

Γιατί να επιλέξεις pilates equipment:

Γυμνάζει όλο το σώμα

Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη

Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Σε βοηθά να χαλαρώσεις μέσω της εκμάθησης της σωστής αναπνοής

Μειώνει το σωματικό λίπος

Είναι η ιδανική άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Συμβάλλει στην πρόληψη μυοσκελετικών τραυματισμών

Αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει τη διάθεση

Ενισχύει την αθλητική σας απόδοση

Υποστηρίζει τα γερά οστά

Βελτιώνει την ποιότητα και ποσότητα ύπνου

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε στο Breath pilates studio (reformer, tower, chair, cadillac) βοηθoύν στην εκτέλεση των ασκήσεων σε μεγάλο εύρος κίνησης, προσφέροντας μυική ενδυνάμωση σε όλο το σώμα και σταθεροποίηση των αρθρώσεων.

Τα όργανα είναι κατάλληλα για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, πρέπει ωστόσο να περιορίζεται ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν ταυτόχρονα σε αυτά, καθώς συνιστάται η συνεχής επίβλεψη και καθοδήγηση από τον γυμναστή.

Στο Breath pilates studio στα μαθήματα Pilates Equipment μπορούν να ενταχθούν έως 3-4 άτομα, ενώ οι ασκούμενοι εντάσσονται σε γκρουπ του επιπέδου τους, με σκοπό την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη εκγύμναση.

Pilates Reformer

Το reformer (κρεβάτι πιλάτες) είναι το πιο διάσημο μηχάνημα Pilates, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Joseph Pilates για την εφαρμογή της μεθόδου του.

Αποτελείται από ένα πλαίσιο σαν κρεβάτι πάνω στο οποίο υπάρχει μια κινούμενη πλατφόρμα ( καρότσι) που συνδέεται στο πλαίσιο με αντιστάσεις. Οι επιλογές στη χρήση των αντιστάσεων (ελαφρύ, μεσαίο, βαρύ) διαφοροποιούν το επίπεδο δυσκολίας των ασκήσεων και απαιτούν διαφορετική προσπάθεια από το μαθητή. Το reformer περιλαμβάνει επίσης το footbar στο κάτω μέρος του πλαισίου και 2 μακριά λουριά με θηλιές, στα οποία τοποθετούνται τα πόδια ή τα χέρια (ανάλογα με την άσκηση).

Στις ασκήσεις που εκτελούνται στο reformer το βάρος του σώματος και οι αντιστάσεις διαφοροποιούν τη συνθετότητα και το επίπεδο δυσκολίας της άσκησης. Το reformer είναι φτιαγμένο με τρόπο ώστε να προσαρμόζεται σε όλους τους σωματότυπους.

Cadillac

Το αρχικό όνομα του οργάνου είναι “trapeze table”. Η κατασκευή του και τα προσαρμοσμένα βοηθήματα παρέχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης ενός πολύ μεγάλου εύρους ασκήσεων και η ευελιξία του μπορεί να συνδυάσει την ήπια γυμναστική, με την έντονη και δυναμική προπόνηση. Τονώνει και ενδυναμώνει πολλές μυϊκές ομάδες (κοιλιακούς, τρικέφαλους, μηριαίους, γλουτιαίους). Ενισχύει τη σταθερότητα των συνδέσμων και την ευλυγισία σας.

Είναι ιδανικό για ασκούμενους με κινητικές δυσλειτουργίες και για φυσιοθεραπείες.

Wunda Chair

Πρόκειται για ένα από τα πιο απαιτητικά όργανα του Pilates. Βασικός στόχος του είναι η ενίσχυση της αντοχής και της ισορροπίας. Δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης των ασκήσεων με μεγαλύτερη αντίσταση πρός το σώμα σας. Η καρέκλα “θαύμα” έχει να προσφέρει σε όλο το σώμα, παρά το μικρό της μέγεθος.

Από τον αυχένα μέχρι τους μύες του πυελικού εδάφους, η Wunda Chair μπορεί να σας προσφέρει τον ιδανικό τρόπο να γυμναστείτε.

Tower

Σε ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο εξοπλισμό θα παρατηρήσεις ότι οι μύες γυμνάζονται συνήθως ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο. Όταν γυμνάζεσαι στο pilates tower μπορεί να ιδρώνεις από την προσπάθεια ωστόσο η συνεχόμενη ροή που υπάρχει στις ασκήσεις και το γεγονός ότι δεν ξέρεις ποια άσκηση θα ακολουθήσει εξασκούν την υπομονή σου. Θα δεις αρκετά γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα σου από την προπόνηση με τον «πύργο» γιατί είναι αρκετά εύκολο να μάθεις πως λειτουργεί. Οι ασκήσεις δεν τονώνουν μόνο το σώμα σου αλλά το τεντώνουν κιόλας. Δίνουν μεγάλη έμφαση στο “άνοιγμα” των γοφών και στην επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης.

Θα μάθεις να αναπνέεις σωστά γιατί στις διατάσεις δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπνοή.

Θα ενδυναμώσεις υπερβολικά πολύ τον κορμό σου όπως, άλλωστε, γίνεται γενικότερα στο pilates.

Είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός για την εκγύμναση των αρχάριων ή ατόμων που υποφέρουν από τραυματισμούς.

Scroll to Top
Breath Pilates Studio.

Πατριάρχου Γρ. 58-60,
Ταύρος, Αθήνα, 17778
Τηλ.: 2111174970

Κηφισόδοτου 31,
Πετράλωνα, Αθήνα, 11852
Τηλ.: 2103464208

Γρεβενών 23,
Βοτανικός, Αθήνα, 11855
Τηλ.: 2130448673