Ορθοσωμία.

Breath Pilates Studio

Ως ορθοσωμία ορίζουμε την ικανότητα του σώματος να μπορεί να διατηρεί την ορθή στάση, χωρίς την ύπαρξη κάποιας ενόχλησης ή πόνου, είτε βρίσκεται σε όρθια είτε σε καθιστή είτε σε ξαπλωτή θέση.

Το pilates, ένα σύστημα άσκησης χαμηλής επιβάρυνσης που αναπτύχθηκε από τον Joseph Pilates, έχει κερδίσει αναγνώριση για την αποτελεσματικότητά του στην προώθηση της συνολικής σωματικής ευεξίας, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης ορθοσωμικών προβλημάτων. Η εστίαση στη δύναμη του πυρήνα, την ευλυγισία και την επίγνωση της στάσης στο Pilates το καθιστά ιδανική μέθοδο άσκησης για άτομα που επιδιώκουν να βελτιώσουν τη μυοσκελετική τους ευθυγράμμιση.

Υπολογίζεται ότι το 85% του πληθυσμού παγκοσμίως έχει αντιμετωπίσει οσφυαλγία και μυοσκελετικά προβλήματα, όπως αυχενικό σύνδρομο κατά την διάρκεια της ζωής του.

Προδιαθεσικοί παράγοντες θεωρούνται:

  • η αυξημένη οσφυϊκή λόρδωση,
  • η αδυναμία των κοιλιακών μυών και των μυών της ράχης,
  • η παχυσαρκία, η πολύωρη καθιστική θέση
  • η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Ο ρόλος του μαθήματος στο Breath Pilates είναι προληπτικός, ενισχύοντας το μυοσκελετικό σύστημα της περιοχής και καθιστώντας το ικανό να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Σε δεύτερη φάση είναι η θεραπεία των προβλημάτων αυτών μέσα από την σταδιακή ενδυνάμωση των μυών και την επανεκπαίδευση του ιδανικού κινητικού προτύπου, έτσι ώστε οι ασκούμενοι να αποκτήσουν επίγνωση και ενσυναίσθηση της στάσης του σώματος τους και να βελτιώσουν την υγεία τους.

Scroll to Top
Breath Pilates Studio.

Πατριάρχου Γρ. 58-60,
Ταύρος, Αθήνα, 17778
Τηλ.: 2111174970

Κηφισόδοτου 31,
Πετράλωνα, Αθήνα, 11852
Τηλ.: 2103464208

Γρεβενών 23,
Βοτανικός, Αθήνα, 11855
Τηλ.: 2130448673