«Άλμα Ζωής» και Breath Pilates… ενώνουν τις δυνάμεις τους!

«Άλμα Ζωής» και Breath Pilates... ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Πώς το pilates βοηθά τις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού;

Με στόχο τη στήριξη της γυναίκας που νοσεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» υλοποιεί Ομαδικά Ψυχοθεραπευτικά Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης για τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών πραγματοποιούνται και online μαθήματα pilates προς κάθε ασθενή με καρκίνο μαστού μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Τα Ομαδικά Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης για τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής σχεδιάστηκαν πρώτη φορά το 2016 από τη Διεπιστημονική Επιτροπή του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και υλοποιούνται με εξαιρετική επιτυχία σταθερά από τότε. Η επιλογή πραγματοποίησης των εν λόγω ομαδικών προγραμμάτων βασίζεται στο γεγονός ότι στη βιβλιογραφία γίνεται όλο και περισσότερο λόγος για τη σημασία και την επίδραση της άσκησης και της κοινωνικοποίησης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.

«Άλμα Ζωής» και Breath Pilates... ενώνουν τις δυνάμεις τους!

«Είναι μια από τις πιο όμορφες συνεργασίες στην πορεία της καριέρας μου, καθώς πέρα από το να γυμνάζω το κοινό, βοηθάω στην ψυχολογία γυναικών που πάσχουν από αυτή τη νόσο», σημειώνει η Ιφιγένεια Μπάκα, η εξειδικευμένη pilates instructor του προγράμματος και κάτοχος του διπλώματος Special Cancer Therapist, ενώ εξηγεί τα ευεργετικά στοιχεία του pilates προς τις γυναίκες που νοσούν: «To pilates βοηθάει πολύ στο κομμάτι της ψυχολογίας, καθώς κατά την εκγύμναση εκκρίνονται ενδορφίνες, που προκαλούν το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης. Οι χημειοθεραπείες, οι ακτινοθεραπειες και η συνεχής υποβολή του σώματος σε θεραπείες ρικνώνουν το σώμα. Το pilates βοηθά μέσω της αναπνοής να χαλαρώσει το σώμα, να ανοίξουν οι θωρακικοί μύες και να δυναμώσει το κέντρο των γυναικών».

Πώς το pilates βοηθά τις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού;

Σύμφωνα με τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα, η ήπια άσκηση αποτελεί βασικό στοιχείο της αποθεραπείας των ασθενών με καρκίνο μαστού. Πιο συγκεριμένα, έχει αποδειχθεί πως η ήπια άσκηση:

  • Mειώνει την ένταση ή και σε πολλές περιπτώσεις την εμφάνιση των παρενεργειών των θεραπειών, όπως για παράδειγμα την κόπωση, την αύξηση βάρους, την οστεοπόρωση, το λεμφοίδημα κ.α.
  • Mειώνει τα επίπεδα των καταθλιπτικών συμπτωμάτων και του άγχους
  • Mειώνει τον κίνδυνο υποτροπής της ασθένειας
  • Bελτιώνει τη διάθεση και προσφέρει ευεξία
  • Eνισχύει τη δύναμη του σώματος, διευκολύνοντας την καθημερινή σωματική λειτουργία της ασθενούς
  • Bελτιώνει τη στάση του σώματος
  • Bελτιώνει τη γενικότερη εικόνα του σώματος

Ταυτόχρονα, το pilates αποτελεί μία δραστηριότητα που οι περισσότερες ασθενείς με καρκίνο μαστού, ακόμη κι εκείνες που βρίσκονται τώρα σε διαδικασία θεραπειών, είναι σε θέση να ακολουθήσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Άλμα Ζωής: https://bit.ly/2Lq59CI

Scroll to Top
Breath Pilates Studio.

Πατριάρχου Γρ. 58-60,
Ταύρος, Αθήνα, 17778
Τηλ.: 2111174970

Κηφισόδοτου 31,
Πετράλωνα, Αθήνα, 11852
Τηλ.: 2103464208

Γρεβενών 23,
Βοτανικός, Αθήνα, 11855
Τηλ.: 2130448673