Πως θα διαλέξω το είδος γυμναστικής που μου ταιριάζει;

Πως θα διαλέξω το είδος γυμναστικής που μου ταιριάζει; - Breath Pilates Studio

Η συστηματική άσκηση έχει πολλά οφέλη τόσο στην υγεία όσο και στην ψυχολογία μας. Οι επιλογές για τον τρόπο που θα εντάξεις την άσκηση στη ζωή σου είναι πολλές και σίγουρα μπορείς να βρεις το είδος εκγύμνασης που ταιριάζει στο χαρακτήρα σου.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που παραμείναμε σπίτι για τόσους μήνες λόγω καραντίνας καταλαβαίνω πως είσαι σε αναζήτηση τις ασκήσεις που να ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία και στο σώμα σου. Είμαι σίγουρη πως προσπάθησες κι εσύ να γυμναστείς από το σπίτι, ίσως με κάποια διαδικτυακά μαθήματα, είτε με κάποιο βίντεο στο YouTube, είτε ακόμα βγαίνοντας για λίγο περπάτημα ή τρέξιμο. Ξέρω όμως πως τώρα που ο καιρός άνοιξε και οι ρυθμοί αρχίζουν να γίνονται λίγο πιο φυσιολογική, έχεις ανάγκη να βγεις έξω, να βρεις έναν χώρο να γυμναστείς και να και να ξεδώσεις.

Αναρωτιέσαι όμως τη γυμναστική σου ταιριάζει; Ή ακόμα δεν έχεις γυμναστεί ποτέ στη ζωή σου και δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις;

Παρακάτω θα σου δώσω κάποιες χρήσιμες συμβουλές και tips που θα σε βοηθήσουν να προσανατολίσεις τους στόχους σου.

Αρχικά θεωρώ ότι πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να θέσης έναν στόχο ο οποίος θα μπορεί να ταιριάζει στην καθημερινότητα σου και στον ελεύθερο χρόνο σου. Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που έχω δει μαθητές μου, πελάτες, φίλους να ξεκινούν τη γυμναστική αφιερώνοντας 4 με 5 ώρες την εβδομάδα αλλά σε μόλις λίγες εβδομάδες ή μήνες να εγκαταλείπουν λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε τη γυμναστική και να ανεβαίνουμε σιγά-σιγά σκαλοπάτια έτσι ώστε να γυμναζόμαστε με ασφάλεια και βλέποντας τα αποτελέσματα στο σώμα μας να προχωράμε. Το επόμενο βήμα είναι να καταγράψεις το χρόνο που διαθέτεις μέσα στην εβδομάδα για να αφιερώσεις σε μία δραστηριότητα που σου αρέσει πολύ. Έχω πολλά παραδείγματα μαθητών μου όπου το να τους έλεγα πως η κατάλληλη συχνότητα εκγύμνασης ήταν 3 με 4 ώρες την εβδομάδα και αυτό πολλές φορές λειτουργούσε αποτρεπτικά όταν έβλεπα πως δεν τους έφτανε ο χρόνος. Άρα είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με λίγα λεπτά και σιγά-σιγά να αυξάνουμε.

Πάμε τώρα στα πιο πρακτικά tips!

Πως θα διαλέξω το είδος γυμναστικής που μου ταιριάζει;

Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη πως δε στοχεύουν όλη η ασκούμενη στο ίδιο αποτέλεσμα. Άλλοι έχουν στόχο να καίνε λίπος, άλλοι ενδιαφέρονται για σύσφιξη ή για επίπεδη κοιλιά, ενώ είναι και άλλοι που ενδιαφέρονται για χαλάρωση, ανακούφιση από πόνους ή απλά ευεξία.

Οπότε:

Αν ενδιαφέρεσαι για σύσφιξη και σμίλευση ακολούθησε προγράμματα τα οποία γίνονται κυρίως με το βάρος του σώματος όπως είναι για παράδειγμα το Pilates, Yoga ή Aerial Yoga τα οποία δυναμώνουν τους μυς εν τω βάθη και κάνουν το σώμα πιο ευέλικτο.

Αν έχει στόχο το αδυνάτισμα σίγουρα θα πρέπει να συνδυάσεις την άσκηση σου και με ένα είδος αερόβιας γυμναστικής όπως για παράδειγμα το jogging, το τρέξιμο, το περπάτημα ή τα μαθήματα Kangoo Jumps. Φυσικά θα πρέπει η επιλογή της άσκησης σου να συνδυαστεί με ένα σωστό πλάνο διατροφής για να δεις καλύτερο και πιο σωστό αποτέλεσμα.

Αν αυτό που θες είναι χαλάρωση, ευεξία και αντιμετώπιση μυοσκελετικών πόνων σίγουρα το Pilates και yoga είναι γυμναστική που πρέπει να επιλέξεις. Οι ασκήσεις του Pilates σε βοηθούν να βελτιώσει τη στάση σου ιδιαίτερα αν η εργασία σου είναι καθιστική και πολλές ώρες. Η ενεργοποίηση του κέντρο σου και οι σωστές αναπνοές είναι δύο σημαντικά κομμάτια τα οποία θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να συνδεθείς με το σώμα σου και να αποβάλλεις το stress.

Αν θέλεις και ενδυνάμωση και γράμμωση τότε θα σου συνιστούσα να προστάτες στο πλάνο σου λίγη προπόνηση με βάρη. Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως τα βάρη θα αυξήσουν τον όγκο του σώματος σου αλλά αυτό είναι λάθος. Η σωστή συχνότητα, ένταση και επαναλήψεις στην προπόνηση με βάρη μπορούν να οδηγήσουν σε τέλεια γράμμωση και φυσική ενδυνάμωση.

Άλλα είδη γυμναστικής που θα μπορούσες να ένταξης στο πρόγραμμα σου είναι το κολύμπι, το τένις, ο χορός και ότι άλλο εκφράζει εσένα καλύτερα.

Αν θες από την προσωπική μου εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό αλλά και σαν δασκάλα Pilates, ο συνδυασμός προγραμμάτων ήταν αυτός που πάντα με οδηγούσε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Το πιλάτες είναι η βάση της προπόνησης μου 2-3 φορές την εβδομάδα, το τρέξιμο συνοδεύει τέλεια τις κενές οι μέρες 2 φορές την εβδομάδα και τα βάρη 1 φορά την εβδομάδα έρχονται να απογειώσουν την προπόνηση μου.

Σημασία είναι να έχεις όρεξη να ασχοληθείς με σένα, να έχεις στόχο και συνέπεια.

Scroll to Top
Breath Pilates Studio.

Πατριάρχου Γρ. 58-60,
Ταύρος, Αθήνα, 17778
Τηλ.: 2111174970

Κηφισόδοτου 31,
Πετράλωνα, Αθήνα, 11852
Τηλ.: 2103464208

Γρεβενών 23,
Βοτανικός, Αθήνα, 11855
Τηλ.: 2130448673