Ιφιγένεια Μπάκα: Η “fit” μαμά δύο μωρών αποκαλύπτει τα μυστικά για τέλειο σώμα μετά τη γέννα

Ιφιγένεια Μπάκα: Η “fit” μαμά δύο μωρών αποκαλύπτει τα μυστικά για τέλειο σώμα μετά τη γέννα

Μόλις πριν από έναν μήνα, η Pilates instructor, Ιφιγένεια Μπάκα, γέννησε τη δεύτερη κορούλα της.

«Πότε μπορώ να ξεκινήσω γυμναστική μετά τον τοκετό; Πώς μπορώ να διαπιστώσω εάν έχω διάσταση κοιλιακών; Μπορώ να γυμνάζομαι όσο είμαι έγκυος; Μέχρι ποιο μήνα;» είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν καθημερινά οι μανούλες στην Ιφιγένεια. Στα βίντεο που μοιράζεται μαζί μας μέσω Instagram δίνει συμβουλές, λύνει απορίες και δείχνει τρόπους, ώστε να επανέλθει το σώμα μετά τη γέννα.

«THE MOMMY AFTER!»

Μετά τη μικρή Μαρκέλλα, ήρθε στη ζωή σας και η δεύτερη κορούλα σας. Καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν σταμάτησες ούτε μία μέρα το pilates και μάλιστα έδινες πολύτιμες συμβουλές σε όλες τις μανούλες. Τι προσφέρει το Pilates στις εγκυμονούσες;

«Η αλήθεια είναι ότι είχα πολύ μεγάλη ανταπόκριση και επειδή εξακολουθώ να έχω, δημιούργησα μια νέα κατηγορία στο προφίλ μου στο Instagram η οποία ονομάζεται, “The Mommy After”. Μέσω αυτών των βίντεο μπορώ να απαντώ στις περισσότερες ερωτήσεις και απορίες. Επιπλέον, το προσαρμοσμένο πρόγραμμα γυμναστικής που θα ακολουθήσει μία έγκυος προσφέρει οφέλη τόσο στην κατάσταση του σώματός της, όσο και στην ψυχολογία της.»

«ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ PILATES!»

Μίλησε μας για τον κόσμο του Pilates!

«Είναι η καλύτερη γυμναστική, που μπορεί κάποιος να ξεκινήσει! Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (άνω των 14 ετών) και σε όλους τους σωματότυπους. Επίσης, ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλου του κόσμου που επιλέγει ως τρόπο ζωής την ομορφιά, τη ζωτικότητα και την αρμονία.

Τα οφέλη του Pilates είναι τα εξής: Σωστή ενδυνάμωση του σώματος. Επικεντρώνεται στον έλεγχο της αναπνοής. Βελτιώνει την ισορροπία και την στάση του σώματος. Βοηθάει στην πρόληψη μυοσκελετικών προβλημάτων και στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Αναπτύσσει το σώμα ομοιόμορφα. Αναζωογονεί το μυαλό και ανυψώνει το πνεύμα!»

«PILATES MΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ!»

Με τη Μαρκέλλα κάνετε Pilates; Μπορεί μία μαμά να γυμναστεί με το παιδί της;

«Προς το παρόν η Μαρκέλλα προσπαθεί να με αντιγράψει όταν με βλέπει να γυμνάζομαι στο σπίτι, αλλά είναι ακόμα πολύ μικρούλα. Εγώ συγκεκριμένα επειδή είναι και το επάγγελμά μου, μπορώ αν θέλω να κάνω με τη Μαρκέλλα Pilates αλλά για όλες τις άλλες μανούλες θα τους συμβούλευα να μιλήσουν πρώτα με έναν ειδικό ώστε να αναλύσουν και το ιστορικό του παιδιού. Τα οφέλη είναι πολλά για ένα παιδάκι, τόσο στην σωματική όσο και ψυχολογική του ανάπτυξη.»

Πώς είναι η καθημερινότητά σου με τη μικρή σου κόρη και την νεογέννητη, την ώρα που πρέπει να επιστρέψεις και στη δουλειά σου;

«Οι πρώτες ημέρες ήταν ημέρες προσαρμογής για όλους αλλά πλέον μπορώ να πω ότι έχουμε βρει τους ρυθμούς μας. Επαναλαμβάνω πιστά κάθε μέρα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τα μωρά το έχουν ανάγκη, καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη τους. Σχετικά με τη δουλειά, νιώθω ότι δεν σταμάτησα ποτέ καθώς όποτε έχω ελεύθερο χρόνο εργάζομαι από το σπίτι. Συμμετέχω σε διάφορα calls και διαχειρίζομαι ό,τι προκύψει σε όλες τις επιχειρήσεις μου. Επίσης, με βοηθάει πάρα πολύ ο άντρας μου και αναλαμβάνει εκείνος όποτε κριθεί απαραίτητο.»

«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ: 365 ΑΝΑΣΕΣ!»

Μίλησε μας για το βιβλίο σου :«365 Ανάσες». Γιατί επέλεξες αυτόν τον τίτλο; Έχει να κάνει και με την «τρελό» 24ωρο των εργαζόμενων μαμάδων;

«Επέλεξα τον τίτλο αυτόν αρχικα γιατί η λέξη ανάσα είναι και στον όνομα των στούντιο μου και για εμένα η ανάσα ειναι ζωή! Το 365 φυσικά έχει να κάνει με τις 365 ημέρες του χρόνου αλλα και πολύ περισσότερο με τις 365 ευκαιρίες που εχεις ώστε να κανείς καθημερινα πράγματα για να βρεις την καλυτερη εκδοχή του εαυτού σου !»

Είσαι πιστοποιημένη από το Αμερικανικό ινστιτούτο ειδικής θεραπείας καρκίνου. Πόσο σημαντικό είναι το pilates σε ασθενείς που βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας ή της αποκατάστασης;

Η μέθοδος αυτή απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης ακόμα και σε περιπτώσεις όπου άλλα προγράμματα άσκησης δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Ο θεραπευτής προσαρμόζει το πρόγραμμα ασκήσεων στις ιδιαιτερότητες και ικανότητες του ασκούμενου συνεκτιμώντας όλες τις συνιστώσες της φύσης του προβλήματος του.

«34.000 FOLLOWERS!»

Ιφιγένεια Μπάκα: Η “fit” μαμά δύο μωρών αποκαλύπτει τα μυστικά για τέλειο σώμα μετά τη γέννα

Στο Instagram σε ακολουθούν πάνω από 34 χιλιάδες followers!; Κάνεις και live μαθήματα μέσω των social media;

Συνήθως αυτό που ενδιαφέρει τους followers μου είναι να μάθουν πώς διαχειρίζομαι και διαμορφώνω το προγραμμα της κάθε ημέρας και καταφέρνω να χωρέσω όλα αυτά που έχω να κάνω και τις τόσες ευθύνες. Επίσης με ρωτούν πολλά σε σχέση με το pilates και τη διατροφή!

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

«Επόμενος στόχος μου είναι να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου στούντιο, οπότε όλη μου η προσοχή είναι εκεί και φυσικά στα παιδάκια μου! Ήταν δυο δύσκολες χρονιές, με πολλές υποχρεώσεις και πολύ τρέξιμο, αλλα κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου. Τώρα νιώθω ότι χρειάζομαι ένα μικρό διάλειμμα ώστε να εδραιωθώ στο χώρο και να αποκτήσω περισσότερο προσωπικό χρόνο!»

===

*της Κλέλιας Κλουντζού
Πηγή: infokids.gr

Scroll to Top
Breath Pilates Studio.

Πατριάρχου Γρ. 58-60,
Ταύρος, Αθήνα, 17778
Τηλ.: 2111174970

Κηφισόδοτου 31,
Πετράλωνα, Αθήνα, 11852
Τηλ.: 2103464208

Γρεβενών 23,
Βοτανικός, Αθήνα, 11855
Τηλ.: 2130448673