Ιφιγένεια Μπάκα: «Το pilates είναι βασικός παράγοντας της ψυχολογίας»

Ιφιγένεια Μπάκα: «Το pilates είναι βασικός παράγοντας της ψυχολογίας»

Η pilates instructor και ιδιοκτήτρια του Breath Pilates Studio, Ιφιγένεια Μπάκα, μίλησε στην εκπομπή Pullover και στους Βασίλη Μοιρώτσο και Μαριλένα Καλόπλαστου για την πρωτοβουλία του «Άλματος Ζωής» που βοηθά τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο.

Για την προσπάθεια του «Άλματος Ζωής» ανέφερε: «Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Άλμα Ζωής κάνει διάφορα πράγματα γι’ αυτές τις γυναίκες και δωρεάν. Ένα από αυτά είναι η γυμναστική και με προσέγγισαν γιατί έχω πτυχίο ειδικά για γυναίκες με καρκίνο. Είμαι μια από τους λίγους που έχουν τέτοια εξειδίκευση. Προς το παρόν συμμετέχουν οι κοπέλες που είναι ήδη μέλος στο Άλμα Ζωής. Οποία γυναικά όμως θέλει μπορεί να επικοινωνήσει με το σύλλογο».

Για το πόσο βοηθάει το pilates αυτές τις γυναίκες δήλωσε: «Είναι βασικός παράγοντας αυτός της ψυχολογίας και ήδη οι κοπέλες μου λένε ότι νιώθουν καλύτερα και σωματικά. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με τη γυμναστική νιώθεις καλύτερα. Μαθαίνεις να δουλεύεις το κέντρο σου, τις αναπνοές και νιώθεις και εκεί διάφορα. Κυρίως είναι με το βάρος τους σώματός σου άλλα έχει και εξοπλισμό που μπορείς να κάνεις πιο εξειδικευμένα όπως μπάλες και λάστιχα για να κάνεις πιο έντονη την άσκηση. Είναι και να ταιριάξεις και με τον δάσκαλο».

Για το πόσο την έχει επηρεάσει η καραντίνα του κορωνοϊού τόνισε πως: «Αυτήν την περίοδο είμαστε κλειστά και στα δύο γυμναστήρια στον Ταύρο και στα Πετράλωνα. Οπότε τώρα μας βρίσκουν στο ΖΟΟΜ. Κάνουμε εκεί τα μαθήματα που κάναμε στο στούντιο και όπως μου λένε είναι σαν τα μαθήματα που κάναμε εδώ. Θέλουν τον χώρο τους άλλα είναι εξίσου αποτελεσματικό».

Μάλιστα, μέσα στους «μαθητές» της βρίσκεται και ,ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, Δημήτρης Σαραβάκος με την ίδια να λέει πως: «Στην αρχή ήρθε για το κομμάτι της αποκατάστασης και της ενδυνάμωσης. Όταν τον γνώρισα ήμουν κάπως μαγκωμένη. Με τον καιρό καθώς διάβαζα γι’ αυτόν και τον γνώριζα δεθήκαμε πολύ και έχουμε πολύ ωραία σχέση και εκείνος ερωτεύθηκε το pilates. Είναι τόσο χαμηλών τόνων. Ούτε τα φώτα τα θέλει. Είναι πολύ συγκεντρωμένος».

Scroll to Top
Breath Pilates Studio.

Πατριάρχου Γρ. 58-60,
Ταύρος, Αθήνα, 17778
Τηλ.: 2111174970

Κηφισόδοτου 31,
Πετράλωνα, Αθήνα, 11852
Τηλ.: 2103464208

Γρεβενών 23,
Βοτανικός, Αθήνα, 11855
Τηλ.: 2130448673